Om mig

Emelie Söderberg heter jag och bor i Edsbyn, tillsammans med min man Micke, vår dotter Nora, vår son Arvid och våra hundar. Jag är utbildad SBK instruktör och sedan april 2011 driver jag egna företaget Bruksviljans hundtjänst, där jag erbjuder lite olika sorters hundkurser samt privatlektioner utifrån ekipagets behov. Har även uppfödning av rasen Malinois och har hittills haft 3 stycken kullar.. För övrigt går min fritid till familjen, hundarna och hundträning.

 

Jag är en lycklig matte till två härliga Mallar, Bruksviljans Arga och Bruksviljans Crut och en fantastisk Bostonterrier Chandis Andra Svante


Bruksviljans Arga kommer ur min första kull som föddes i september 2011. Vi har 1:a pris lydnadsklass 2 samt 4 cert i elitspår, 3 cert i elitsök och 4 cert i elitskydd. Tävlat SM i skydd 2017 och 2018.


Bruksviljans Crut föddes i september 2017. Crut tävlar i elitskydd. 


Chandis Andra Svante är vår nyaste stjärna och ska tränas mestadels av våra barnen.


Segervittring Bita finns inte länge kvar i livet, men var en helt fantastisk malletik. Hon föddes i oktober 2007 och vi tävlade elitlydnad, elitspår med 1 cert, elitsök med 6 cert och elitskydd med 6 cert. Vi deltog på Bruks SM 2010 (sök), 2013 (sök), 2014 (skydd) samt kvalat in till SM 2015 (skydd) men som inte blev av att starta då jag hamnade på BB istället :).


Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar men fastnade för hundsport vid 10 års ålder då jag följde med min syster och familjens Golden Retriever på hundkurs, sedan dess har jag varit fast :).


Innan mina Mallar hade jag en boxer (min första egna hund, född 04) som jag tävlade med i lydnad och spår. Tyvärr fick jag ta bort henne alldeles för tidigt pga av kraftig spondylos, men vi hade en härlig tid tillsammans och hon lärde mig massor.


Det som fascinerar mig mest när det gäller hundträning är att alla hundar är individer och bör även därför tränas olika för att nå de mål man vill. Som instruktör gäller det att vara flexibel och det är en härlig utmaning och fantastisk syn när förare och hund förstår varandra och träningen går framåt.

 

Det jag tycker är viktigt när det gäller hundträning är att vara tydlig, konsekvent och våga släppa loss och ha roligt tillsammans med sin hund.Copyright © All Rights Reserved