Start

Om mig

Hundar

Kenneln

Valpar

Kurser

Fotoalbum

Blogg

Gästbok

Länkar

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om mig

                                                                               

 

Jag heter Emelie Söderberg och bor i ett hus i skogen utanför Edsbyn, tillsammans med min sambo Micke, vår dotter Nora och mina hundar. Jag är utbildad SBK instruktör och sedan april 2011 driver jag egna företaget Bruksviljans hundtjänst, där jag erbjuder hundkurser av olika slag samt privatlektioner utifrån ekipagets behov. Jag arbetar också på Ica i Edsbyn. För övrigt går min fritid till familjen, hundarna och hundträning.

 

Jag är lycklig matte till två härliga Malinois tikar, Segervittring Bita och Bruksviljans Arga. Bita är född 2007 och vi tävlar idag i elitlydnad, elitspår, elitsök och elitskydd. Vi har deltagit på Bruks SM 2010 med en 8:e placering samt Bruks SM 2013 med en 4:e placering, båda tillfällena i sök.

Arga är född 2011 och vi är idag uppflyttad till elit spår och sök samt lydnadsklass 3.

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar men fastnade för hundsport när jag var ca 10 år då jag följde med min syster och familjens Golden Retriever på hundkurs, sedan dess har jag varit fast :).

Innan mina mallar hade jag en boxer (min första egna hund, född 04) som jag tävlade med i lydnad och spår. Tyvärr fick jag ta bort henne alldeles för tidigt pga av kraftig spondylos, men vi hade en härlig tid tillsammans och hon lärde mig massor.

 

En bra relation med sin hund är viktigt för mig. Hunden behöver en förare som skapar möjligheter/aktivitet och sätter upp regler, vilket skapar trygghet och tillit. En fungerande vardag tillsammans med sin hund gör livet roligt!

 

Det som fascinerar mig mest när det gäller hundträning är att alla hundar är individer och bör även därför tränas olika för att nå de mål man vill. Som instruktör gäller det att vara flexibel och det är en härlig utmaning och fantastisk syn när förare och hund förstår varandra och träningen går framåt. 

Det jag tycker är viktigt när det gäller hundträning är att vara tydlig, konsekvent och våga släppa loss och ha roligt tillsammans med sin hund.